Dagens tips!

SKÖNHETSTIP UNDER VINTERN
Vinter sliter lika mycket på huden som sommarens solstrålar. Fast på ett annat sätt såklart. Här kommer lite tips på hur man tar hand om sig på vintern. Tänk bara på att jag är skåning och vinter för mig är inte detsamma som vinter för en norrlänning.

¤ Huden blir ofta torrare under vintern. En del påstår att dett beror på temperaturväxlingar mellan inomhus och utomhus. Andra hävdar att huden slutar att producera fett när det blir kallare än 9 grader. Vad det än beror på så brukar de flesta få lite torrare hud under vintern. Det gäller hela kroppen, men är tydligast i ansikte och på händer.

¤ Ett grundläggande tips är att peela eller skrubba bort döda hudceller och sedan återfukta. Tänk på att det är jättedumt att peela ansiket strax innan du ska ut i minusgrader. Genom att ta bort döda hudceller och fnas kommer hudcremen åt där den behövs och man får mindre fnas i framtiden.

¤ Händerna tar du hand om genom att ha vantar på dig hela tiden. Kyla och händer är ingen bra kombination. Passa på att även skrubba händerna med skrubbvante när du ändå skrubbar resten av dig. Köp en så kallad nagelbandsremover (-peeling). Det är en kemisk peeling för nagelbanden och huden runt omkring. Lysande för de av oss som har problem med nagelband som spricker och ständiga småsår. Köp en handkräm och, om du vill skämma bort dig ytterligare, även en nagelbandcreme.

¤ När det gäller ansiktet brukar de flesta bli hjälpta genom regelbunden peeling och en något fetare ansiktscreme än man brukar ha. Regelbundna fuktmasker är också bra. Köp hellre än billigare fuktmask och peeling och använd de ofta istället får något dyrt som inte används särskilt ofta. Att använda foundation är tydligen bra för ansiktet eftersom den hjälper till att utjämna temperaturskillnaderna mellan inomhus och utomhus. Jag har själv ingen erfarenhet av det, men många hudexperter anser att det är ett bra sätt att skydda huden på vintern.

¤ Även fötterna kan behöva lite TLC under vintern. Fila och återfukta är ledorden. Nu när det är vinter kan man ju sova med sockar på så det är bara att kräma på innan man går och lägger sig. Huden på fötterna är tydligen 4 gånger tjockare än vanlig hud så det kan behövas en särskild fotcreme om du har torra fötter. Annars kan man använda handcreme istället. Tänk på att du kan använda nagelbandsremover även på tånaglarna. Det har du igen när det blir vår och tårna syns i sandaler.

¤ Ödleskinn på smalbenen är ju en vinterklassiker som få av oss gillar. Som vanlig gäller det att skrubba/peela och sedan återfukta. Min erfarenhet när det gäller hudcreme är att det inte funkar bättre med en creme för torr hud. Köp istället en för normal hud och ta mer. Har du riktigt torr hud (och lite tid) funkar det jättebra att ta två lager hudcreme. Låt då det första lagret torka in innan du applicerar det andra.

¤ Även håret kan behöva lite extra omtanke. Det blir ju lätt frissigt på vintern. Hårinpackningar är jättebra. Att tvätta håret på kvällen istället för på morgonen är också jättebra. Låt balsamet sitta i lite längre än vanlig. Och gå självklart inte ut med fuktigt hår när det är minusgrader

                                                     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0