Lyckad shopping

Det bliv en riktigt härlig och lyckas shoppingdag :) Jag köpte termo byxer, 2 par skor och vantar. Jag köpte inte jättemycket men vi ska åka och köpa lite mer "kläder" och inredning på fredag :) Nu sitter jag och tittar på Så mycket bättre och laddar för en bandyvecka :D Godnatt

En riktigt konstig och FUL rondell i Mjölby!


Shopping time!

Snart ska jag, syster och mamma åka i väg och shoppa lite :) Vi får se om vi åker till Linköping eller Jönköping, men i vilket fall så är jag på shopping humör! :D Jag ska köpa mig ett par vinter skor, vantar, stickat pannband och massa mer. Det börjar ju bli vinter så man måste skaffa varma kläder.

Dagens shopping outfit ser ut så här:


Dagens fråga

Jag fick en fråga från en läsare, så här stod det: Ska du åka till vinterproffs?

Jag kan ju börja med att förklara vad vinterproffs är. Det är ett fotbollsläger som man får anmäla sig till. Det är i Jönköping i Tipshallen någon gång i vinter. På det lägret har man chans att komma in i Smålandslaget!
Svar: Ja, det ska jag för hoppningsvis. Det kan vara så att det är uttagning till Smålandslaget i bandy samma dagar :/ Men jag tror det blir så att jag åker på Vinterproffs :D



Bara för din skull Levone! (oseriös bild så alla vet!)


Höstlov

Nu är det äntligen höstlov:) Haft en riktigt bra dag! Har ätit på restaurang, haft 2 lektioner, gymat med Moa <3 och nu sitter jag framför en film med en Ben & Jerry's och en stor påse godis :) Finns det en bättre start på höstlovet?
Snart blir det mys med familjen, med lövbiff och alfapet :D

En bild på mon söta Moa (och när vi "tränade", nej det gick faktiskt bra!)


Var jag mig i världen vänder står jag här med tomma händer...

...letar efter någon som kan rädda mig!
Idag känns det som att höstlovet börjar :) I morgon har vi bara bild, sedan titta på konsert, inställd hemkunskap=lunch på stan, sedan idrott! :D Efter skolan ska jag och Moa pumpa lite på gymmet :)Bilder lär komma upp på bloggen sen. Riktigt chillerill! Men nu måste jag åka på träning! PussHej :*

                                                      

Dagsverket!

Hejsan. I dag slutade vi tidigt vi tio över tolv, för att ha dagsverk. Vi ska jobba i två timmar och tjäna minst 60 kronor var som vi ger till en skola i Gambia (Afrika) :) Jag pluggade först och har nu börjat med mitt jobb som är att städa i köket! Typ rensa och göra rent i lådor m.m. Vad har ni gjort i dag :) <3

En Snyggig bild på lilla jag (igår) ;)


Plugg

Snabbt inlägg för jag måste plugga :( Dagen igdag var ganska chill, för vi skulle beräta för klassen om vår prao hela förmiddagen :)
Nu sitter jag här med en hel hög av plugg! Orkar inte mer :´( Har massa prov i veckan! hejsvej


Dagens tips: Ta hand om ditt hår

Blond, brunett, långt eller kort. Visste du att olika hårtyper behöer olika typer av vård? Jag har tgit reda på vad just du ska göra för att få fantastiskt hår, oavsett hårtyp.

Långt hår: En riktigt lång hårman kan vara svår att ta hand om eftersom den ofta blir trasslig och behöver mycket produkter. För ett hälsosamt långt hår är ett bra schampoo och balsam anpassat för din hårtyp ett måste. Balsam är viktigt för långt hår eftersom det reder ut och ger fukt till håret. Slitna toppar är ett av de största problemen för långt hår så håll uppsikt på topparna om du villha ett snyggt och hälsosamt långt hår.
Amanda Seyfrieds långa hår ser friskt och hälsosamt ut

Kort hår: Kort hår är oftast mycket enklare att sköta än ett långt hår. Men om du inte vet vad du ska göra så kan kort hår vara hopplöst. Kort hår kräver tätare besök till frisören eftersom det snabbare  förlorar sin form än ett långt hår och så länge du har en bra form som du är nöjd med är det enkelt att styla. Kort hår torkar snabbare och med en bra gelé så kan du vara utanför dörren på nolltid, men du kan också ha kul med att tästa olika frisyrer.



R.I.P JILL

I går dog min farfars brors fru, Jill, i en tragisk och hemsk olycka.

Jill, jag kände inte dig så väl men jag hoppas att du får det bra i himlen och finnas där för farfars bror när han behöver det. Jag hade gärna träffat dig minst en gång till innan det här hände. Du ska veta att du är älskad av många, och du kommer vara saknad. Du lämnade oss hastigt. R.I.P


När en vän behöver ens stöd så hjälper man den!

Hejsan alla monsterdiggare:) Konfahelgen i Gransnäs var jätterolig. Härligt folk, fint väder, ja inte mycket att klaga på. Och nästa träff är redan den 3 november! (Kanske inte kan åka då för det är landslagsuttagning) Så nu är det bara att börja gå på gudstjänster så att alla 15 är över sen;) Men nu i kväll blir det mys med pizza framför tv: n. Sedan blir det nog att sova tidigt för jag har 5 prov eller något sådant i veckan! Det blir nog ett Godnatt nu :*


20 oktober

Hejsan! Dagen på dagiset har varit lugn i dag. Fick sluta lite tidigare :) I kväll ska jag baka chokladbollar till barnen. Det är sista dagen på dagiset i morgon så ville göra något gott åt dem. HejSvejj <3 

 

Fullt upp!

Har verkligen fullt upp den här veckan. Inte nog med att man jobbar 8-15, man har 4 prov nästa vecka! Men det blir nog bra... Jag saknar mina fina kompisar i klassen nu när man har prao. Miss U<3 Men vi träffas nästan alla på konfan i Gransnäs i helgen :)
I dag var jag och alla barnen i skogen och hade picknick :) Det var otroligt kallt. Nu bär det snart av till bandyträning 21-22:30.
Kramizz

Hoppas att det var okej att jag tog bilden på dig Vera!


Har varit lite off här

I går började jag på min prao, som är att jobba på ett dagis. Efter första dagen var det fantastiskt att komma hem till ett tyst hus. Och jag var helt slut! I dag var det jättekul för vi pysslade och gjorde troll:) I morgon ska vi ut i skogen på picknick, då blir det alla tjocka kläder på (y)

Dagens tips: omfinnar.se


Tjollahopp!

Jag orkar inte skriva om allt som har hänt för jag är väldigt trött, men vi kom till slut på femte plats. Men om man bara ska tänka Svenska lag kom vi trea :) Vi lär komma hem mellan klockan 22-23.
I morgon börjar praoen på Åsvallehults förskola :D Ser verkligen fram mot att få leka med alla små barn :D Jag börjar vid 07:30 och jobbar till senast 16 :)
See ya!


Vad tycker ni, var det rätt som åkte ut?

Utslagen – nu sågar juryn tittarnas val
Visa en bild till »
01:21 Juryn ville att Emil Elton skulle röstas ut. I stället blev det Denise Azemi Brasjö som fick lämna "Idol". – Vi håller inte alls med publiken, säger Alexander Bard
annons:

Hon blev unisont hyllad av juryn med låten "Från och med du". Men det räckte inte ända fram för Denise Azemi Brasjö, 17. I går kväll tvingades hon lämna "Idol". – Just nu är jag väldigt samlad men det gäller att inse att slutet inte är här. Jag vill bara ut i världen och njuta av musik och kämpa för att komma ännu längre i min dröm, säger Denise direkt efteråt.
Men "Idol"-resan har betytt mycket för Denise och hon ser sorgsen ut när hon inser att hon stiger av scenen för sista gången. – Att lämna alla vänner jag har fått här är svårt. Det är helt sjukt hur mycket jag kommer att sakna dem. Det kommer att bli riktigt jobbigt, säger hon.
Sitt bästa framträdande
Juryn blev bestört när de insåg att Denise Azemi Brasjö var den som röstades ut. De var eniga i att det var Emil Eltons, 16, tur att lämna tävlingen. – Tittarna röstade kvar Emil men jag tyckte inte att han höll måttet i kväll. Denise gjorde sitt bästa framträdande någonsin i kväll. Hon satte texten och alltihop men blev utröstad, säger Alexander Bard. Han anser att Denise Azemi Brasjö var lysande i går kväll. – Vi i juryn applåderar henne. Det var inte rätt att hon åkte. Vi håller inte alls med publiken, säger Bard.
”Räckte tydligen inte”
I går kväll fick Denise Azemi Brasjö stöd av sin familj och sina vänner. – Jag ska försöka landa på mitt hotellrum. Min kompis sover där med mig i natt. Det är skönt med lite sällskap, annars deppar man lätt ner sig, säger hon och fortsätter: – Jag är jättenöjd med vad jag gjorde och hade jätteroligt. Men det räckte tydligen inte för tittarna.

Källa: Aftonbladet


Gott och blandat

Tjeena! Har lite tid över så jag passar på att berätta hur det har gått. I går spelade bi mot Söråker, vi vann på straffar :) I morse, kl 8, spelade vi mot ett ryskt lag som hette Record. Då hade första målvakten kommit så hon stig i målet. Tyvärr förlorade vi med 11-1 :( I eftermiddag blir det match mot Östersund! Det vinner vi :D


Friday!

Nu är vi snart framme. Har laddat upp med massor satsumas, makaronilåda och vatten! Mummsigt :) Matchen börjar kl 18:20, så vi har lagom tid på att göra oss i ordning. Ses senare eller i morgon.
Hej svej leverpastej!


On the road again!

Sitter i bussen på väg upp till Edsbyn :) Det tar cirka 7 timmar att åka dit i buss :/ Vi åkte vid tio, så vi har åkt i lite mindre än tre timmar. Vi ska stanna och äta i Falun men det är 161 km kvar :( Åhhh, jag dör!! Aja, det blir nog kul i alla fall:)

HET!


Giftiga ormar i kvällens Robinson!

– Plötsligt bara strömmade det ut ormar från djungeln. De var hur många som helst. 20–30 stycken!
Tillsammans med produktionens säkerhetsteam började Paulo Roberto mota bort ormarna med långa käppar. De byggde även en barrikad av plankor för att stoppa de giftiga kräldjuren.
– Det var mest ormar som inte är så giftiga, men det finns ju även så kallade wallo wallo-ormar. De har ett nervgift som är en säker död.

Så här skrev Aftonbladet om kvällens program! Lite scarry tycker jag :s Tänk om man hade varit där då. Nu måste jag verkligen se kvällens program!
I morgon är jag ledig från skolan för att åka upp till Edsbyn och spela bandycup med damlaget :) Jag är andra målvakt, men jag ska stå första matchen som är i morgon! Är jätte nervös, men det blir nog bra:) Detta innebär att det blir dålig uppdatering.
Godnatt


Dagens tips!



Jessica Wu !

Hollywoods hudexpert avslöjar

Jessica Wu arbetar som hudspecialist i Hollywood och behandlar stjärnor som Kat Von D, Katherine Heigl och Kimora Lee Simmons. Nu avslöjar hon skönhetsknepen som ger dig en strålande lyster.

Jessica Wu listar knepen som gör gott för både kropp och ansikte.

 Glöm inte att äta frukost

Genom att äta en god frukost håller du blocksockret i schack hela dagen. Se till att få i dig en balanserad kost med protein och kolhydrater. Grekisk yoghurt med färska bär är inte bara gott – utan väldigt nyttigt. 

 Förhindra rynkor i förtid
För att bekämpa rynkorna ska du se till att äta gröna och gula grönsaker minst en gång per dag. De innehåller massvis med antioxidanter och kartenoider som skyddar din hud från fria radikaler som bryter ner kollagenet med tiden. Och glöm inte att smörja in ansikte och kropp med solskydd, även under vinterhalvåret. 

 Matdagbok i telefonen
Iphone och Blackberry har smidiga appar som gör det enkelt att föra matdagbok var du än befinner dig. 

 Mjuk hud

Valnötter är fulla med omega-3 som gör torr hud mjuk och fräsch. 

 Fylligt svall

Ett tjockt och välmående hår får du genom att äta gröna bönor som är rika på naturliga ämnen som stärker naglar och hår, säger Jessica Wu.

 Mellanmål
Ät något litet var tredje timme. Då slipper du trötta sockerdippar och på sikt förstör du inte hudens kollagen som kan leda till rynkor. 

 Mörk choklad
Att mörk choklad ger acne är en skröna. Så unna dig ett par bitar till eftermiddagskaffet. Chokladen är full med antioxidanter.

 Skippa alkoholen
Läsk, drinkar, koffein och öl gör att din hud blir slapp och plufsig så drick med måtta.

HÖST

På väg ut för att ta lite fina höstbilder :D

Dagens outfit!


Lunch

Nu är det lunch-time :) Pyttipanna med rödbetor. Sedan blir det No.


Dagens tips!

SKÖNHETSTIP UNDER VINTERN
Vinter sliter lika mycket på huden som sommarens solstrålar. Fast på ett annat sätt såklart. Här kommer lite tips på hur man tar hand om sig på vintern. Tänk bara på att jag är skåning och vinter för mig är inte detsamma som vinter för en norrlänning.

¤ Huden blir ofta torrare under vintern. En del påstår att dett beror på temperaturväxlingar mellan inomhus och utomhus. Andra hävdar att huden slutar att producera fett när det blir kallare än 9 grader. Vad det än beror på så brukar de flesta få lite torrare hud under vintern. Det gäller hela kroppen, men är tydligast i ansikte och på händer.

¤ Ett grundläggande tips är att peela eller skrubba bort döda hudceller och sedan återfukta. Tänk på att det är jättedumt att peela ansiket strax innan du ska ut i minusgrader. Genom att ta bort döda hudceller och fnas kommer hudcremen åt där den behövs och man får mindre fnas i framtiden.

¤ Händerna tar du hand om genom att ha vantar på dig hela tiden. Kyla och händer är ingen bra kombination. Passa på att även skrubba händerna med skrubbvante när du ändå skrubbar resten av dig. Köp en så kallad nagelbandsremover (-peeling). Det är en kemisk peeling för nagelbanden och huden runt omkring. Lysande för de av oss som har problem med nagelband som spricker och ständiga småsår. Köp en handkräm och, om du vill skämma bort dig ytterligare, även en nagelbandcreme.

¤ När det gäller ansiktet brukar de flesta bli hjälpta genom regelbunden peeling och en något fetare ansiktscreme än man brukar ha. Regelbundna fuktmasker är också bra. Köp hellre än billigare fuktmask och peeling och använd de ofta istället får något dyrt som inte används särskilt ofta. Att använda foundation är tydligen bra för ansiktet eftersom den hjälper till att utjämna temperaturskillnaderna mellan inomhus och utomhus. Jag har själv ingen erfarenhet av det, men många hudexperter anser att det är ett bra sätt att skydda huden på vintern.

¤ Även fötterna kan behöva lite TLC under vintern. Fila och återfukta är ledorden. Nu när det är vinter kan man ju sova med sockar på så det är bara att kräma på innan man går och lägger sig. Huden på fötterna är tydligen 4 gånger tjockare än vanlig hud så det kan behövas en särskild fotcreme om du har torra fötter. Annars kan man använda handcreme istället. Tänk på att du kan använda nagelbandsremover även på tånaglarna. Det har du igen när det blir vår och tårna syns i sandaler.

¤ Ödleskinn på smalbenen är ju en vinterklassiker som få av oss gillar. Som vanlig gäller det att skrubba/peela och sedan återfukta. Min erfarenhet när det gäller hudcreme är att det inte funkar bättre med en creme för torr hud. Köp istället en för normal hud och ta mer. Har du riktigt torr hud (och lite tid) funkar det jättebra att ta två lager hudcreme. Låt då det första lagret torka in innan du applicerar det andra.

¤ Även håret kan behöva lite extra omtanke. Det blir ju lätt frissigt på vintern. Hårinpackningar är jättebra. Att tvätta håret på kvällen istället för på morgonen är också jättebra. Låt balsamet sitta i lite längre än vanlig. Och gå självklart inte ut med fuktigt hår när det är minusgrader

                                                     

berätta hur du känner. det kan leda till något bra

Hejsan! Tänkte bara göra ett snabbt inlägg innan jag måste sätta igång med högen av prov. Dagen i skolan var helt okej men Nellie och Thilda var saknade :* Fick reda på att jag ligger väldigt bra till i Spanskan (Y) Men vi får väl se hur det blir efter provet i morgon ;) Puss Hej!


 

Dagens tips!

                             

Dagen

DAGENS VILL HA: Ben & Jerry´s 
DAGENS KLÄDSEL: Slapp men snyggt
DAGENS FRISYR: Utsläppt lite halvlockigt.
DAGENS LÅT: Rihanna-Calefornia King Bed.
Kvällens PLANER: Slappa framför bra tv-program.
DAGENS SAKNAD: Nellie. 
DAGENS DROG:
Halstabletter.
DAGENS KÖP:
Choklad.
DAGENS GODIS:
Tattar choklad.
DAGENS HUMÖR:
Trött men glad.
DAGENS CITAT: "Romantikern dör om han dricker champange ur sin toffel och sätter hålfotsinlägget i halsen"
DAGENS ROLIGASTE: Det har varit en väldigt sorglig dag.

                                                     image description

Dagens tips!

Om du har ett volymlöst hår och vill få lite
 volym i det ska du använda en krustång. Gärna en liten krustång för bäst effekt.
Dra med fingrarna från där ögonbrynen slutar till där hårfästet börjar uppe på hjässan och sätt upp med klämmor.


Krusa först håret närmast hårbotten och sedan där kruset slutade. Sätt sedan tången på lite av det redan krusade och vik neråt. gör så på båda sidorna och sedan kan du styla håret hur du vill :D


Hejsan

Internet har inte fungerat i helgen, men jg hoppas att ni har klarat er :) Liseberg ilördags var svinkul :D Jag vann en stor Marabou och Dumle, en paradisaskoch bilar:D Söndagen vr en slappdag med godis, film och kinamat. I dag har ddet bara regna så när jag kom hem bakadejag en kladdkaka som var super god.

 image descriptionimage description                image description

Mys dag

Hej. Just nu sitter jag i soffan iklädd min zipperall, tittar på Sex and the city och äter lite glass :) Det blev ingetinlägg när jag kom hem för jag var så trött att jag somnade. I kväll blir det att mysa med familjen framför Idol. Jag lär gå och lägga mig tidigt för att fotbollslagrt ska till LISEBERG i morgon :D
Puss ock kam!
                                                                           

Godnatt

Har precis tittat på filmen Yes Man. Jag tycker att det är en fil som är värd att se:) Den får 3 av 5 stjärnor ***. Nu ska jag titta på det sista av Robinson! PussHej


sometimes you have to walk away and let karma take over.

Ska nu sätta på ett avsnitt av Sex and the city :D


                                


Dagens låt


A!!! :D

Hejsan bloggen! I dag på idrotten hade vi bad och livräddning. För att få A skulle man simma till andra sidan av bassängen, hämta en 50 kg docka på botten och sedan bogsera en kompis tillbaka till start på 1 minut och 20 sekunder. Jag klarade det på 1 minut och 17 sekunder :D Den som är snabbast i klassen på 1 minut och 11 sekunder är snabbast i skolan i år :D
När jag kom hem åkte mamma och jag direkt ner på stan för att köpa ett kolegieblock. När jag kom hem och loggade in på fb så har en tjej i klassen fått reda på att vi har inställd bild i morgon:) Det betyder att vi börjar tjugo över nio i morgon:D Sweet säger jag bara!!!! Nu ska jag plugga lite spansk till priovet. Ses!!


Leilas Kärleksmums


Till 1 plåt:
5 5 st ekologiska ägg
4 4 dl strösocker
4.5 4.5 dl vetemjöl
3 3 tsk bakpulver
5 5 msk kakao av god kvalitet
300 300 g smör
2 2 dl vatten
200 200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:
2 2 dl vispgrädde
2 2 msk espressokaffe
200 200 g mörk kvalitets choklad 70%
2 2 dl kokosflingor till garnering
_
Tips

När det står varmluftsugn i receptet, men du bakar med vanlig ugn, höj temperaturen i din ugn med runt 20- 25 grader så blir det.

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

2. Vispa ägg och strösocker pösigt.

3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.

4. Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

5. Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

6. Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.

7. Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten.

8. Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt svalna.

9. Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

10. Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

11. Strö över kokos och servera skuren i rutor

                             


Leilas Choklad-och Kokosrutor

 Chokladkaka
175 175 g mjukt smör
3 3 dl strösocker
1.5 1.5 dl kakao av god kvalitet
0.5 0.5 dl ljus sirap
1 1 nypa salt
3 3 st ägg, ekologiska
1.5 1.5 dl vetemjöl
Toscasmet
75 75 g smör
1.5 1.5 dl ljus sirap
0.75 0.75 dl matlagningsgrädde
3 3 dl strösocker
200 200 g kokosflingor

Gör så här:
1.
Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.

3. Rör ner kakao, sirap och salt.

4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.

5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.

7. Låt kakan svalna.

8. Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.

9. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.

10. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.

                                 


Min vecka ser ut så här

                                                   

Har varit off här

Skolan i dag var väldigt seg. Sista lektionen hade vi svenska prov. Vi skulle skriva en debattartikel om vad vi ville. Det gick ganska bra. I dag har jag ingen träning och jag behöver inte plugga :) Så nu ska jag börja titta på första säsongen av Ghost Whisperer, óch sedan i kväll blir det nog Bonde söker fru eller vara i kiosken på A-lagets hockeymatch. Ses senare!! :D


i skolan

Hej bloggen, sitter i gröna rummet i skolan just nu med nellie och hon är bäst, ville bara säga det! :)


Hejsan hoppsan

Var tvungen att gå upp kl 6 i dag för kvart i sju var det samling på bredstorp. Sedan åkte vi bil till Vetlanda för att träna i deras bandyhall :) Den var faktiskt fulare än jag  hade trott ;)Hahaha, men bättre än inget. Nu har jag kommit hem, ätit och nu sitter jag framför datorn och laddar ner lite filmer. Sedan kommer Moa ner till mig så ska vi titta på lite MOVIE!! :D Vi tittar nog på Trust och några fler(a)
See ya :*


Shopping

På morgonen kom Linnea, hennes mamma och lillebror och hämtade mig. Sedan for det i väg till Linköping:)
Nu sitter vi i bilen på väg hem. Har köpt en t-shirt på Ginatricot, en polotröja, t-shirt och en stickad tröja på H&M :) Är nöjd över det jag köpte :D Det jag hade velat köpa var ett par boots som jag har sätt på skopunkten, men vi gick aldrig dit :( Aja, jag får åka en annan dag med Mammi :) PussHej

Bild från Tonår i går :)