Leilas Choklad-och Kokosrutor

 Chokladkaka
175 175 g mjukt smör
3 3 dl strösocker
1.5 1.5 dl kakao av god kvalitet
0.5 0.5 dl ljus sirap
1 1 nypa salt
3 3 st ägg, ekologiska
1.5 1.5 dl vetemjöl
Toscasmet
75 75 g smör
1.5 1.5 dl ljus sirap
0.75 0.75 dl matlagningsgrädde
3 3 dl strösocker
200 200 g kokosflingor

Gör så här:
1.
Chokladkaka
Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa smör och strösocker vitt och krämigt.

3. Rör ner kakao, sirap och salt.

4. Rör i ett ägg i taget och vänd sist ner vetemjölet i smeten.

5. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll den med smeten.

6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 30–35 minuter. Prova med en sticka, stickan ska vara lite kladdig.

7. Låt kakan svalna.

8. Toscasmet
Smält smör, sirap, matlagningsgrädde och strösocker till i en kastrull och koka samman 5 minuter.

9. Tillsätt kokosflingor och låt koka upp.

10. Häll toscasmeten över kakan och grädda ytterligare 10 minuter.

                                 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0