Citron cheescake med varm hallonsås

Ni får ett recept på cheescake i stället för bullar;) Hoppas det blir bra ändå.

Det här behöver du :

200 gram färskost te.x Philadelphia
3 äggulor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 stycken äggvitor
3 dl grädde
1 citron
1 / 2 pkt digestiv ( eller efter smak och tycke)
3 msk mjukt smör

Gör så här:

Klä en rund form med avtagbara kanter med med plastfolie, så att plasten hänger över kanterna.
Mixa digestivkexen till fina smulor och rör ihop med smöret.
Täck botten med smulorna.
Separera äggulor från äggvitor i olika bunkar. 
Blanda äggulorna med färskost, vaniljsocker och strösocker tillsammans med saften och finrivet skal från 1 citron .
Vispa grädden i en tredje skål och vispa den till ett ganska hårt skum, som du sedan vänder ner i äggule- blandningen.
Vispa äggvitor till ett hårt skum och vänd sedan ner dem i smeten också.
Häll upp smeten i formen och täck med folie och ställ i frysen i ca 5 – 6 timmar.
Ta fram en tjugominuter innan den ska serveras.

Serveringstips : Mixa hallon tillsammans med florscoker och värm på spisen i en kastrull.
Servera cheesecaken tillsammans med den varma hallonsåsen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0